Me olemme Tampere Brain & Mind – Neurologian ylilääkäri Hanna Kuusisto

Me olemme Tampere Brain & Mind – Neurologian ylilääkäri Hanna Kuusisto

Ohjausryhmämme varajäsenenä toimiva Hanna Kuusisto (LT, FT), on neurologian dosentti ja -ylilääkäri ja potilasturvallisuuden asiantuntijaylilääkäri Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Tämän lisäksi hän toimii asiakas- ja potilasturvallisuuden professorina Itä-Suomen yliopiston sosiaali- ja terveysjohtamisen laitoksella, ja MS-taudin käypähoitotyöryhmän puheenjohtajana.

Vaikka Hannan työpaletilla onkin jo laaja kattaus kliinistä ja hallintotyötä, hän on myös hyvin aktiivinen tutkimuksen saralla ja johtaa kahta tutkimusryhmää. Yksi näistä on Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamaan Proshade-tutkimushankkeeseen liittyvä työpaketti 3 (WP3), joka keskittyy tiedon lukutaitoon, ja potilaan tuottamaan tietoon.

Proshade-hanketta koordinoi Itä-Suomen yliopiston sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos, ja hankkeessa on mukana useita sairaanhoitopiirejä sekä perusterveydenhuollon yksiköitä Oulun ja Kuopion seudulta, Pirkanmaalta ja Uudeltamaalta. Lisäksi, tässä laajassa yhteistyöverkostossa ovat mukana myös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea, Palveluvalikoimaneuvosto PALKO, THL, Hoitotyön tutkimussäätiö HOTUS, Terveyskylän Aivotalo ja Taysin neurologian yksikkö, Kuopion yliopistosairaalan Epilepsiakeskus, sekä myös Kansallinen Neurokeskus!

Toinen Hannan ryhmistä tutkii MS-taudin taudinkulkua, ja hoidon vaikuttavuutta Suomessa. Tutkimuksessa keskitytään lasten ja vanhusten MS-tautiin, hoidon turvallisuuteen, liitännäissairauksiin, sekä siihen kuinka tauti vaikuttaa työkykyyn ja työhyvinvointiin. Ryhmästä valmistuu tänä vuonna LL Ilkka Rauman väitöskirja erittäin aktiivisen MS-taudin hoidon turvallisuudesta. Ilkka väittelee 11.11.2022 Tampereen yliopistosta, ja vastaväittäjänä toimii Kansallisen Neurokeskuksen johtaja Eero Rissanen. Kaikki siis kuulolle Ilkan väitökseen!

 

  • Kansallinen Neurokeskus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden löytää yhteistyökumppaneita ja levittää hyviä tutkimusten pohjalta löytyneitä hoito- ja toimintamalleja. Olenkin juuri nyt keräämässä Proshade hankkeeseen lääkäreiden fokusryhmiä haastateltavaksi, eli seuratkaa sähköpostia! Sain myös tukea ja apua kun selvittelin toisiolainpäivityksen mukanaan tuomia tutkimushaasteita toissakesänä, kiitos siitä! Hanna kertoo.

Lisätietoja:
Proshade-tutkimushanke

 

Tampere Brain & Mind on osa Kansallista Neurokeskusta, johon kuuluu 12 organisaatiota kuudessa eri kaupungissa. Lue lisää kansallisesta verkostostamme täältä.